Productes i Productores

Prioritzem productes de la zona i...

 

si a més son ecològics millor

 

si tenen una relació socioeconòmica justa amb els treballadors millor

 

si fan una praxis regenerativa amb la terra encara millor!

 

Perquè agricultura regenerativa? doncs perquè es tracta d'una agricultura que a més de pensar en l'extracció de l'aliment per al propi benefici, té en compte restaurar la fertilitat perduda i ho fa per mitjà de tècniques respectuoses amb el medi tenint en compte l'equilibri natural entre microorganismes, minerals i matèria orgànica.

 

Una agricultura i ramaderia que té especial interès en restaurar l'ecosistema, tenint en compte la relació simbiòtica entre món vegetal i animal. Insectes, plantes, animals i humà en un equilibri que ajudi a recuperar la matèria orgànica i respecti els processos, sense minvar ni malmetre la vida del sòl.

Del tros o l'obrador a taula

Sentim la importància d'anar del camp o l'obrador a la taula, sense especulacions intermediàries. Aprofitem aquest espai de comunicació per a deixar-vos informació sobre algunes de les productores, que ens inspiren i de les quals som consumidores.

Aquí us deixem un tastet d'algunes productores que ens inspiren i a qui comprem.

Vins i Caves

Mas de la Basserola, Cellers Vives Gaus.

Conreen a les seves vinyes sense utilitzar pesticides ni adobs químics de síntesis. Tenen un rendiment de producció baix. La verema es fa força tardana, de forma manual. El raïm es premsa suaument per tal d'obtenir el millor most.

 


Oli

Mas de Santa Creu.

Recuperen finques abandonades i els retornen força i vitalitat. Regeneren paisatge i activitat agrària.

Prioritzen la qualitat sanitària i organolèptica per sobre de la quantitat. Fan marcs de plantació amplis, poda natural, tècniques de cultiu regeneratives, tracten només quan veuen necessari fitosanitaris ecològics. I més.


Arròs, llegums i Farines,

Can Mestre, agricultura ecològica.

Respecten el medi ambient, no utilitzant pesticides ni adobs químics.

Diversifiquen la producció i fan rotacions de cultius per a preservar la fertilitat del sòl, optimitzar recursos i preservar la biodiversitat.

Aposten per la agro-ecologia: eviten vendre lluny. Fan venda directa, així el seu producte va del tros al plat.